Vervolginscriptie & restauratie


Het verzorgen van een vervolginscriptie is een vak apart. De steen moet zorgvuldig gedemonteerd worden, vervolgens wordt de steen getransporteerd naar de werkplaats en dan kan er gestart worden met de belettering en het reinigen en/of schuren van de steen. Het verzorgen van de juiste belettering is zeer precies werk. Zo moet het juiste letterype en lettersoort achterhaald worden. Zeker in het geval van zeer oude monumenten moet regelmatig het lettertype geheel nagemaakt worden, of met de hand gehakt worden om de uitstraling van de steen te behouden. Vervolgens nemen wij contact met op, zodat u de vervolginscriptie kunt goedkeuren. Wanneer de steen van de vervolginscriptie is voorzien, wordt de steen terug naar de begraafplaats getransporteerd en zorgvuldig gemonteerd, nadat het fundament weer netjes waterpas is gelegd en gereinigd is.

 

Wanneer een monument beschadigd, of verweerd is, kunnen wij het monument geheel, of gedeeltelijk restaureren en behandelen voor een betere conservatie in de toekomst. Om een monument goed te kunnen restaureren is veel vakkennis, materiaalkennis en jarenlange ervaring nodig. Door de jaren heen hebben wij vele monumenten mogen restaureren waardoor wij uitstekend in staat zijn u te adviseren op het gebied van restauratie.

 

Wanneer een monument niet meer aan uw wensen voldoet. U vindt bijvoorbeeld dat het toch wel veel onderhoud vergt om het plantenvak bij te houden, dan kunt het bestaande aanpassen met bijvoorbeeld een afdekplaat. Ook is het mogelijk om een losse staande steen te voorzien van een passend fundament. Het is de kunst om de aanpassing zo vorm te geven dat het geen afbreuk doet aan het bestaande monument.

 

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn divers. Wij streven ernaar om samen met u naar de juiste oplossing te zoeken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan kunt altijd contact met ons opnemen om geheel vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen. Hieronder staan enkele van door ons uitgevoerde opdrachten.

 


Notice: Undefined index: extension in /home/vhosts/overkampgroep.nl/httpdocs/modules/Fotogallerij2/view.php on line 97
restauratie_inscriptie_01


restauratie_inscriptie_02


restauratie_inscriptie_03


restauratie_inscriptie_04


restauratie_inscriptie_05


restauratie_inscriptie_06


restauratie_inscriptie_07


restauratie_inscriptie_08


restauratie_inscriptie_09


restauratie_inscriptie_10


Laatste nieuws

Kunstwerk Gouda Natuurtsteen

 

Kunstwerk Gouda Natuursteen 

In en uitwendig bewerkt met CNC machine en beeldhouwwerk.


lees meer

Bijzonder kunstwerk

 

 

Dit kunstontwerp is in samenwerking met beeldende kunstenaar Siemen Bolhuis tot stand gekomen. 


lees meer