Glas


Helder, transparant en veelzijdig

 

Een volledig glazen grafmonument, een tekstplaats, een urn, een ornament of een onderstel van glas hebben een uitstraling die met geen ander materiaal te vergelijken is. De toepassingsmogelijkheden van glas in gedenktekens zijn zo divers dat de grens wordt bepaald door uw eigen creativiteit. Glas kan worden gebogen, gekarteld, gefreesd, gestraald, gelaserd, gezaagd, gegraveerd, gebrandschilderd, gefused en geboord. Daarmee kunt u kiezen voor een monument dat in zijn geheel bestaat uit glas, maar ook combinaties met andere materialen als natuursteen, aluminium, brons en RVS kunnen prachtig zijn.

 

Wat is glas eigenlijk?

Glas is een amorfe (niet-kristallijne) vaste stof. De bekendste verschijningsvorm is het kleurloze glas zoals dat voor vensterglas en drinkglazen wordt gebruikt. Dit glas bestaat voornamelijk uit de stof silica of siliciumdioxide (SiO2).
Hoewel glas geen kristalstructuur heeft, heeft het met veel kristallen gemeen dat het doorzichtig is en het licht breekt. Een bekende glassoort, voor gebruiksvoorwerpen, maar vooral voor siervoorwerpen, wordt wel kristalglas of kortweg kristal genoemd. Het verschil tussen glas en kristal is gedefinieerd op basis van het loodgehalte (glas met minder dan 4% loodoxide heeft de commerciële benaming "glas"). Het taalgebruik houdt zich niet altijd aan formele definities: in sommige talen, zoals Spaans, is cristal (naast vidrio) een woord voor gewoon glas. (bron: Wikipedia)

 

Wij bewerken verschillende soorten floatglas die verwerkt kunnen worden tot een passend gedenkteken. Daarnaast zijn er talloze combinaties met andere materialen mogelijk. Het unieke van ons bedrijf is dat we zowel glas, als natuursteen bewerken. 

 

Hieronder vindt u een kleine impressie van verschillende soorten glas. Als u meer wenst te weten over de mogelijkheden van glas, kunt u altijd contact met ons opnemen, of onze showroom bezoeken.

  


Notice: Undefined index: extension in /home/vhosts/overkampgroep.nl/httpdocs/modules/Fotogallerij2/view.php on line 97
blauw_floatglas


brons_floatglas


groen_floatglas


helder_draadglas


helder_floatglas


kristal_glas


satijn_floatglas


Laatste nieuws

Kunstwerk Gouda Natuurtsteen

 

Kunstwerk Gouda Natuursteen 

In en uitwendig bewerkt met CNC machine en beeldhouwwerk.


lees meer

Bijzonder kunstwerk

 

 

Dit kunstontwerp is in samenwerking met beeldende kunstenaar Siemen Bolhuis tot stand gekomen. 


lees meer