Natuursteen


Door de natuur gemaakt

 

Het woord natuursteen wordt veel gebruikt. Ook worden termen als marmer en graniet vaak gebruikt, vaak ten onrechte. Puur ter informatie geven wij daarom een beknopte beschrijving van wat natuursteen nu precies is.

 

Natuursteen is een groepsnaam voor gesteentes die ontstaan zijn door natuurlijke processen gedurende miljoenen jaren. Natuursteen kan onderverdeeld worden in drie hoofdgroepen. Dit zijn de volgende hoofdgroepen: Stollinggesteentes, sedimentgesteentes, metamorfe gesteentes.

 

Elke hoofdgroep heeft zijn eigen ontstaansgeschiedenis. Zo zijn stollingsgesteentes ontstaan door het stollen van magma (onder de aardkorst) en lava (aan de aardkorst). Wanneer we het hebben over gesteentes die ontstaan zijn door het stollen van magma (onder de aardkorst) dan praten we over dieptegesteentes. Wanneer we praten over gesteentes die ontstaan zijn door het stollen van lava (aan de aardkorst), hebben we het over uitvloeiinggesteentes.

 

Sedimentgesteentes zijn ontstaan door afzetting, bezinking en neerslag van stoffen die al in de natuur aanwezig waren. Hierbij kunt u denken aan bijv. klei, zand etc. Sedimentgesteentes kunnen ook ontstaan zijn in water met zeer hoge concentraties kalk, of door het verstenen van plantaardige en dierlijke organismen. Sedimentgesteentes kunnen naar aanleiding van het ontstaan ook weer onderverdeeld worden in: Kalksteen, zandsteen, leisteen, platenkalksteen en zandige kalksteen.

 

Metamorfe gesteentes zijn ontstaan door een zogenaamde gedaanteverwisseling. Een dergelijke gedaanteverwisseling kan ontstaan zijn door blootstelling aan langdurige zware druk en verschil in temperatuten. U moet zich goed beseffen dat het hier gaat om processen van miljoenen jaren waardoor er uiteindelijk een gesteente ontstaat dat anders is qua kleur en eigenschappen dan vóór het proces.
Verschillende soorten metamorfe gesteentes zijn: Marmer, gneis, kwartsiet en glimmerleisteen.

 

Hieronder vindt u een kleine impressie van geschikte natuursteensoorten voor zowel grafmonumenten als urnen. Dit zijn vooral graniet- en gneissoorten. Daarnaast kunnen wij ook monumenten produceren van leisteen-, kwartsiet-, marmer- en kalksteensoorten. Voor nieuwe monumenten, renovatie en restauratie van grafmonumenten werken wij ook regelmatig met Bianco Carrare, Belgisch Hardsteen, Astir en Travertin.

 

 


Notice: Undefined index: extension in /home/vhosts/overkampgroep.nl/httpdocs/modules/Fotogallerij2/view.php on line 97
graniet_1


graniet_2


graniet_3


graniet_4


graniet_5


graniet_6


Laatste nieuws

Kunstwerk Gouda Natuurtsteen

 

Kunstwerk Gouda Natuursteen 

In en uitwendig bewerkt met CNC machine en beeldhouwwerk.


lees meer

Bijzonder kunstwerk

 

 

Dit kunstontwerp is in samenwerking met beeldende kunstenaar Siemen Bolhuis tot stand gekomen. 


lees meer