RVS 316


Onverwoestbaar & ideaal te combineren

 

RVS, oftewel roestvast staal is een ideaal materiaal om te verwerken in een grafmonument, of urn. Het gehele monument kan worden vervaardigd van RVS, maar ook onderdelen als glasklemmen, afstandhouders en tekstplaten van RVS kunnen prachtig worden gecombineerd met glas, of natuursteen.

 

Wat is RVS?

Roestvast staal, ook RVS of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden.
Het eerste roestvaste staal werd op 13 augustus 1913 door Harry Brearley in het laboratorium Brown-Firth gegoten, nadat hem in 1912 gevraagd was onderzoek voor de wapenindustrie te doen. (bron: Wikipedia)

 

Wij werken overigens alleen met de betere kwaliteit RVS. Dit is RVS 316; deze soort RVS is velen malen beter bestendig tegen materialen van buitenaf. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden van RVS, neemt u dan contact met ons op, of breng geheel vrijblijvend een bezoek aan onze showroom.

 


 


Notice: Undefined index: extension in /home/vhosts/overkampgroep.nl/httpdocs/modules/Fotogallerij2/view.php on line 97
RVS_monumenten (1)


RVS_monumenten (2)


RVS_monumenten (3)


RVS_monumenten (4)


RVS_urnen (1)


RVS_urnen (2)


RVS_urnen (3)


RVS_urnen (4)


Laatste nieuws

Kunstwerk Gouda Natuurtsteen

 

Kunstwerk Gouda Natuursteen 

In en uitwendig bewerkt met CNC machine en beeldhouwwerk.


lees meer

Bijzonder kunstwerk

 

 

Dit kunstontwerp is in samenwerking met beeldende kunstenaar Siemen Bolhuis tot stand gekomen. 


lees meer